L’Institut de Deltebre ha estat el guanyador de l’edició del 2024 del concurs radiofònic Pica Lletres. L’equip de Deltebre format per Noa Perelló, Inés Castro i Lluc Curto, alumnes de segon d’ESO, va enfrontar-se a la final a l’Institut de Palamós. La final del Pica-Lletres es va enregistrar el passat 20 de maig al Centre Cívic Tomasa Cuevas de Barcelona, en un programa especial que ha comptat amb la participació i l’actuació en directe de la Jim, guanyadora d’Eufòria 2023.

Després de superar tres rondes de lletreig i altres proves com “El barbarisme intrús’ o ‘Ho has sentit?’, l’Institut de Deltebre va guanyar el concurs amb l’obtenció de 6.100 punts, enfront els 3.800 punts aconseguits pels alumnes de l’institut de Palamós.

Amb la victòria final, els de Deltebre han segellat una magnífica actuació al llarg de tot el concurs en el qual han participat una quarantena d’instituts de Catalunya. A la primera ronda van imposar-se a l’Institut Vallès de Sabadell amb 7.800 punts, el que els va permetre situar-se primers al pica-rànquing i, per tant, guanyar l’accés directe a la semifinal. El pas a la final se’l van jugar davant l’Institut d’Almenar, segon classificat al picarànquing, i, després de segellar una magnífica actuació,  van aconseguir classificar-se per a la final amb una puntuació de rècord, amb la consecució d’11.300 punts, la màxima puntuació obtinguda en esta edició del concurs radiofònic. A l Gran Final del Pica Lletres 2024, l’equip de Deltebre, va poder batre als alumnes del Baix Empordà.

El Pica Lletres és un concurs de llengua, coproduït per La Xarxa amb la col·laboració d’Antàrtida Produccions i el suport de l’Institut d’Estudis Catalans.

Aquí podeu escoltar la semifinal del Picalletres: