L’Ajuntament de l’Ampolla i la Diputació de Tarragona han planificat les actuacions i projectes municipals que formaran part del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

L’alcalde Francesc Arasa ha participat a la mesa de concertació, celebrada recentment a la seu de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, durant la qual s’han abordat conjuntament les futures inversions, els programes i les assistències que el pla inclourà, així com la seva planificació, a proposta de l’Equip de Govern.

A partir d’aquesta anàlisi s’ha establert un document bàsic de planificació definitiva, que es concretarà en un conveni de concertació que se signarà properament.

En el cas de l’Ampolla, rebrà una dotació econòmica de 888.110,60 euros que es destinarà a la millora en la seguretat i accessibilitat per a vianants i bicicletes, obres i adquisicions en vials, béns de domini públic, serveis, instal·lacions o equipaments municipals i enllumenat públic i plaques solars.

El Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona pretén ser un revulsiu per a la gestió, l’organització i l’economia dels diferents municipis. En aquest sentit, es tracta d’un model que s’adapta al cicle inversor de cada ajuntament, i està pensat per utilitzar i rendibilitzar al màxim les quantitats que s’atorgaran a cadascun. D’altra banda, amb aquest sistema se simplificarà fins a un 75% la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació de Tarragona.