El grup municipal d’Esquerra Republicana de Deltebre ha convocat este dimecres, 3 de juliol, una roda de premsa per fer balanç de primer any de mandat del nou govern de Lluís Soler a l’Alcaldia de Deltebre. Una valoració que pels republicans és negativa. A criteri d’Esquerra “el govern d’Enlairem Deltebre ha perdut la il·lusió, governa per inèrcia, i està més obsessionat amb el control i el poder, que amb la gestió i generar esperança a la seva ciutadania”.
Els republicans han desgranat algunes qüestions que des del seu punt de vista acrediten “un evident abisme entre el triomfalisme del govern de Lluís Soler i les necessitats reals de Deltebre”. El portaveu republicà Joan Alginet, s’ha referit a la pujada d’impostos als magatzems i que “ha comportat un augment de la pressió fiscal”. També han estat crítics amb la gestió de les obres públiques, posant com a exemple els retards de les obres de la Plaça 20 de Maig, el Préstamo o el soterrament de la línia a la plaça de l’Avinguda Germans Carsi i que suposen un greuge econòmic pel municipi. Alginet ha qüestionat també la falta d’ambició en promoció turística, on Deltebre estant al cor del Delta va per darrere de l’Ametlla de Mar, Tortosa, la Ràpita o Alcanar en recepció de turistes. La gestió del Complex Esportiu Municipal o l’absència d’una política participativa real, també han estat qüestionades per l’equip republicà.
Alginet ha afirmat que “sembla una paradoxa, però amb més regidors i regidores que mai, més assessors que mai, i més sous que mai, la gestió no sobresurt. Estem igual que l’any passat”. Esquerra Republicana de Deltebre considera que el govern de Lluís Soler és “un govern aïllat, sense suports externs i que això condiciona l’acció de govern”. Les regidores i regidors republicans han estès de nou la mà al govern municipal en aquells temes estratègics pel municipi com la gestió de la Finca de Bombita i li han demanat un cop més, més transparència.