Sant Jaume d’Enveja va inaugurar el dissabte passat la nova comissaria de la Policia Local, situada ara a l’antic consistori, ubicat a la plaça 23 de juny. La nova ubicació permet accessos més ràpids, que permeten apropar el cos policial a la ciutadania. Francesc Panisello, sergent en cap de la Policia Local, ha visitat els estudis de Delta.cat i ha assegurat que aquesta estrena és el resultat “d’un projecte que demanavem fa temps i ara hem pogut transformar en una realitat. És un tema de comoditat per als membres de la policia i a la vegada per a la ciutadania, que espera que se l’atengui com es mereix”, afirma.

El cap del cos policial assegura que la mudança ha estat “complexa” i que un dia van estar “inoperatius administrativament per acondicionar mobiliari i ordinadors”. “Ens va deixar un dia desconnectats de la xarxa, que va ser el dijous, però divendres ja estavem actius”, reconeix.

Si ens endinsem a l’edifici, Panisello ens fa un recorregut: “Hi ha una porta blindada a la qual no pots accedir si no et donen autorització. Una vegada dins, està l’oficina de denúncies on hi ha la privacitat necessària. Cada vegada tenim més demanda de situacions conflictives, violència de gènere, i la persona que ve a manifestar això necessita intimitat. També hi ha una oficina de prefectura. Dalt estan els vestidors separats homes i dones, un arxiu per a documentació, un magatzem per a guardar senyals, cons, etc i una sala de formació, amb una pantalla tàctil i seients que porten el pupitre al costat”.

Un nou espai modern i segur per a continuar garantint la seguretat dels veïns i veïnes de Sant Jaume d’Enveja.