Camarles va finalitzar el passat dissabte les seues Festes Majors. Nou dies plens d’activitats per a totes les edats en les que no hi ha hagut “cap desgràcia, ni cap tema de salut important que hagi enfosquit les Festes”, apunta Sergi Curto, regidor de Festes de l’Ajuntament de Camarles. I afegeix: “La valoració és bona. Estem contents perquè han anat bé i la participació de la gent també ha estat alta. L’únic inconvenient ha estat la calor i un dels dies que va fer molt de vent; però contra les inclemències meteorològiques no podem fer res; però això no ha impedit que els veïns i veïnes de Camarles gaudissin d’unes Festes en plenitud. Els actes han anat tots rodats, la gent ha respost i és el que importa”.

La participació en número de persones ha estat el mateix que altres anys però “el pagament pels actes ha augmentat, la gent ha col·laborat més”. Un total de 80 actes que s’han organitzat per a totes les edats: “No es veu però darrera hi ha una comissió de festes, una altra de bous, una brigada, gent voluntària, entitats, associacions… tothom posa el seu gra de sorra”.

Un dels actes que el regidor considera més emotiu ha estat l’homenatge a la gent gran: “Vam contractar una rondalla i vam amb les pubilles i els hereus al centre de dia de la gent gran. Després, a la Rambla Catalunya es van cantar jotes a cadascú d’ells. Serà un acte que es recordarà durant temps perquè va ser molt bonic i molt emotiu”.

A més, Sergi Curto reconeix que, com a qualsevol tasca, hi ha marge de millora i és un dels objectius de la seva regidoria: “De cara anys vinents busquem un poc més de coordinació i d’implicació de les associacions. N’hi ha hagut molta, però en necessitem més i estar més coordinats. Així crec que les Festes poden quedar millor. L’objectiu és sempre millorar”.

Un objectiu que comencen a partir del pròxim setembre: “El primer que farem és definir els dies de festes i fixar els bous i les orquestres per a l’any vinent, que estiguin disponibles. Això ho farem ja al setembre i, la resta, ho anem marcant a mesura que va avançant l’any”, conclou.

Escolta l’entrevista completa