El proper dissabte a Deltebre se celebrarà la V Copa Milo de Pesca en modalitat de pesca lliure i només espècies de mar. Una cita clau per als amants d’aquesta activitat, on acudiran noms importants dins del món de la pesca. Pepe Romañá, president de l’Associació de Pesca “El Fangar” ens comenta que “ens interessa que es conegui molt l’escenari. És cert que hem fet tres campionats nacionals i és un escenari que a la gent li agrada molt. Hi ha molta pesca i la gent ho gaudeix. Enguany, a més, tenim la participació de Esteve Martínez, que és el campió del món actualmente. Hi haurà nivell perquè hi ha molts de participants que han aconseguit guanyar altres competiciones”.

El que sí és important de la participació és que només es poden pescar espècies de mar. Romañá ens explica el motiu: “En altres campionats han denunciat a tothom perquè les espècies invasores s’han de sacrificar. La normativa vigent diu que espècies com la carpa, entre d’altres, no poden estar capturades. Per a evitar això, deixem clar que només es poden pescar espècies marines”.

La normativa d’aquest tipus d’activitat és un dels altres punts que ha d’estar molt pendent l’organització: “A més de la normativa vigent de la pesca continental, hem d’acotar l’escenari amb la col·laboració de l’Ajuntament, preparar materials, mirar els premis que s’han de donar, etc. En tema de permisos, s’han de demanar a la Federació i ens envía l’aprobació per a poder celebrar el torneig”. Per a la V Copa Milo, les incripcions estan tancades en 30 participants. Per espai disponible, no en poden admetre més.

El que destaca Pepe Romañá és que, a més de proves de pesca, des de l’Associació “El Fangar” dediquen activitats a la neteja i la cura de l’entorn, com pot ser el Delta de l’Ebre: “L’any passat vam participar en una jornada de neteja del Projecte Libera i també estem col·laborant per a evitar la regressió del Delta. Tot on poguem ajudar per a conservar el patrimoni natural, allí estarem”. A més, un dels objectius de l’entitat és formar a nous pescadors: “La idea és fer del Fangar una escola de pesca, d’aquí de Deltebre. És una activitat que no necessita molt de material i necessitem transmetre-ho perquè no s’acabi”, conclou.

Escolta l’entrevista completa.