La Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre en col·laboració amb Acció Climàtica han instal·lat una xarxa d’abeuradors per tot el territori, per tal d’assegurar punts d’aigua. Aquesta mesura s’emmarca dintre del pla de xoc per al control dels danys de la fauna a l’Ebre 2020-2025.

D’aquesta manera, la fauna salvatge i cinegètica podrà beure, i no provocaran danys a cultius ni materials. La preocupació dels caçadors es remunta des de fa dos anys quan van detectar que els senglars migraven cap a zones urbanes i les poblacions de conills es concentraven en terreny agrícola. José Pedro Tomàs, pesident de la Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre ha explicat que a través del es càmares de les que disposen per al control de les instal·lacions  ja s’ha pogut comprovar que la iniciativa està resultant “tot un èxit que no només beneficia a la fauna cinegètica sinó a tot tipus de fauna”. En total s’han instal·lat al voltant d’uns 300 abeuradors. És una de les mesures pioneres del pla de xoc per al control dels danys de la fauna a l’Ebre 2020-2025.

En la mateixa línia de control dels danys de la fauna a l’Ebre 2020-2025. Este 2023 ha estat possible capturar més de 400 senglars i prop de 4.500 conills. En total, s’han autoritzat 361 batudes excepcionals diürnes i nocturnes. En concret, 200 a través de gàbies trampa en el cas dels senglars, i 68 llicències on s’ha actuat de nit per reduir la població de conills a través d’un sistema innovador d’armes de foc de visió nocturna i tèrmica, a sobre d’un vehicle adaptat. La directora general de Boscos i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, remarca que gràcies a aquesta mesura, es reduirà la migració d’aquestes espècies i evitarà que continuïn provocant danys.