Els treballadors de la recollida de brossa del Baix Ebre i el Montsià han anunciat mobilitzacions si no es reprèn la negociació del conveni col·lectiu que tenen pendent des de final de l’any passat. Una de les demandes dels treballadors de la UTE FCC/Acciona és l’increment salarial, ja que denuncien que són l’empresa del sector amb els sous més baixos de la província de Tarragona. Dos dels representants de la plantilla, Josep Espinós i Ramon Melich, lamenten que des de 2008 els salaris només s’han incrementat un 6,5%.

L’empresa justifica aquesta situació pel retard dels pagaments del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, a qui té adjudicat el servei. Però els treballadors insisteixen que ells no han “d’assumir” aquesta situació.

Com a mesures de pressió, la plantilla no anirà a treballar el proper festiu, el 15 d’agost. També ha anunciat que compliran estrictament els horaris laborals i preparen una vaga indefinida a partir del 16 de setembre. En aquest sentit, el secretari general d’UGT a les Terres de l’Ebre, Valentí Marín, ha demanat a la ciutadania que tingui “paciència” per les afectacions que això pugui comportar. La UTE FCC/Acciona, a través del COPATE, s’encarrega de la recollida d’escombraries a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, a excepció de Tortosa i Deltebre.

 

Font: Canal21/ACN