L’Ampolla comença este dissabte la 25ena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que s’allargaran fins al 13 d’octubre. Meritxell Faiges, regidora de Turisme de l’Ajuntament de l’Ampolla explica com aquest tipus de festes posen en valor tota la feina que hi ha darrere d’aquest producte, com és l’arròs: “Estem a un entorn on la pagesia i la pesca són els motors econòmics. Vivim rodejats de camp, d’arrossars, i és donar un valor afegit de proximitat que té una qualitat indiscutible. I quina millor manera de fer-ho amb festes i jornades per a donar-lo a conèixer a tothom qui vingui. I és també un reconeixement a l’esforç i sacrifici que hi ha darrere de l’arròs”.

El diumenge 22, entre les 11 i la 1 i mitja del migdia tindrà lloc la 23ena Festa de la Sega de l’Ampolla. Com cada any, el port pesquer es convertirà en un autèntic sequer, on es mostrarà als visitants el procés tradicional de transformació de l’arròs, des de la sega fins a l’ensacat. Escoltem a la regidora: “Tindrem la nostra festa de la sega on tothom qui vingui podrà degustar un bon plat d’arròs, de bona beguda i veure els treballs artesanals de com abans treballaven la gent del camp”.

El tiquet de degustació es podrà adquirir al mateix recinte per 3 euros i inclourà un tipus d’arròs. La festa estarà acompanyada per la música tradicional del Delta, amb Guardet Lo Cantador i la Rondalla Suc d’Anguila.