Este diumenge, la costa de l’Ampolla ha estat l’escenari d’una jornada plena de solidaritat, diversió i inclusió.
La iniciativa ha comptat amb la participació de 17 centres de les Terres de l’Ebre, la Comunitat Valenciana i Sitges, que han fet possible que 227 usuaris amb diversitat funcional i mobilitat reduïda gaudissin de l’experiència de navegar.

Des del Club Esportiu treballen perquè la persona esdevingui el centre de l’activitat i de l’entitat, fent possible que les persones aprenguin i gaudeixin d’un esport normalitzat i adaptat al seu nivell. Per al Club, la pràctica esportiva ajuda a generar competències per a la vida, a més d’aportar benestar físic, emocional i social.

Estes jornades són l’evolució del projecte propi de l’entitat anomenat Bufa Vent Gira Vela, que l’any 2021 es va presentar als III Premis Inclusius de Catalunya, sent reconegut com un dels millors projectes.

El passat 3 de desembre es va dur a terme la I Jornada de Vela Inclusiva Territorial per a donar a conèixer aquesta modalitat esportiva a tot el territori amb un gran èxit de participació. I, enguany, s’ha celebrat la II Jornada de Vela Inclusiva Territorial, pensada per a donar continuïtat al projecte inicial i fer-lo gran.

Així, en aquesta II edició s’ha fet un salt quantitatiu i qualitatiu, augmentant el nombre d’embarcacions, d’instructors i de grues adaptades per a facilitar la navegació a les persones amb mobilitat reduïda i això farà que tothom tingui més estona per a navegar, que han passat d’una grua a la primera edició, a tres en aquesta ocasió.