Un total de 315 participants, esgotant les inscripcions disponibles, van prendre part del dinovè Ironcat de l’Ampolla, que va constar de dues modalitats. La full i, com a novetat, la half. Els protagonistes destacats han estat Lluís Ropero Tapia i Lídia Puyals Boix, guanyadors absoluts de la modalitat full, i Thomas Vanhalst i Janina Saarino, guanyadors absoluts de la modalitat half, en una jornada marcada per un clima favorable i un alt nivell competitiu.

En la modalitat full, Lluís Ropero, amb un temps de 08:19:57, s’ha proclamat campió, seguit de Jordi Delgado Sanglas (08:30:59) i Víctor Talan Díaz (08:42:00). En la categoria femenina, Lídia Puyals ha estat la més ràpida amb un temps de 10:10:02, seguida de Lara Gutiérrez Moreno (10:31:51) i Sofia Nordbeck (11:44:14).

Pel que fa a la modalitat half, Thomas Vanhalst ha dominat la cursa masculina amb un temps de 03:50:46, acompanyat en el podi per Wouter Wippert (03:54:10) i Robert Budai (03:55:06). En la competició femenina, Janina Saarino ha destacat amb un excel·lent 04:30:42, superant a Ana Martínez Alonso (04:44:53) i Marta Burgués Ros (04:47:39).

Guanyadors de Catalunya
En l’àmbit català, en la distància full, els millors han estat Lluís Ropero, Jordi Delgado i Abel Almodóvar en la categoria masculina, mentre que Lídia Puyals, Lara Gutiérrez i Jaqueline Camós han estat les tres primeres classificades femenines. Robert Budai ha aconseguit el primer lloc en la modalitat half masculina, seguit de Guillem Rojas i Vicenç Castellà. Entre les dones, Marta Burgués ha estat la millor catalana, amb Blanca Sanromà i Aina Güell completant el podi.

L’organització de la cursa, liderada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de l’Ampolla i la Federació Catalana de Triatló, ha destacat l’èxit de la jornada i l’alta participació. Des de l’Ajuntament de l’Ampolla valoren positivament el número de participants i l’augment en aquesta edició en respecte a les anteriors. Una altra de les novetats d’enguany ha estat la data. El maig era el mes de l’Ironcat però, en aquesta edició, s’ha celebrat a l’octubre. Un canvi que, desde l’organització reconeixen que ha estat per a bé. A l’Ironcat de l’Ampolla destaca també la participació de triatletes internacionals que repeteixen des de fa algunes edicions.