Aquesta mateixa setmana s’han iniciat les obres d’adequació de l’entorn de la Biblioteca Delta de l’Ebre la qual comptarà, en un parell de mesos, amb una nova zona d’aparcaments i un parc infantil amb diferents elements d’oci familiar. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta obra permetrà dignificar l’entorn del centre cultural de Deltebre i dotar-lo de nous elements que ajudin a complementar un dels equipaments més rellevants del municipi”.
Aquest projecte, valorat en 120.000€, és el primer que es durà a terme per millorar aquesta zona. Així, en el transcurs de la roda de premsa, l’alcalde ha detallat que “estem treballant en cinc projectes més que ens han de permetre impulsar una de les zones més estratègiques del municipi atès la seva densitat de trànsit a causa de la seva proximitat al pont Lo Passador i, per tant, a Sant Jaume d’Enveja”.
Dos d’aquests projectes està previst que finalitzin durant el quart trimestres d’aquest any 2018. Per una banda, i amb un import de 320.000€, la urbanització del carrer Cambra, situat just al darrera de la mateixa biblioteca. Tant el projecte com les contribucions especials ja han estat aprovades i, alhora, en el marc d’un altre projecte, també s’està estudiant la possibilitat de connectar aquest carrer amb l’avinguda Goles de l’Ebre.
Per altra banda, la construcció de la rotonda del carrer Girona. Un projecte, amb un cost econòmic de gairebé 240.000€, que ja ha estat avançat recentment i que posarà fi a un dels punts negres de la mobilitat i seguretat del municipi.
Per a complementar aquesta zona, i en concret la Biblioteca Delta de l’Ebre, també està prevista la construcció d’un espai expositiu dins del propi recinte cultural. Aquesta inversió està previst per enguany però la seva execució dependrà de la concreció de subvencions. Finalment, en la darrera Junta de Govern Local, es va aprovar el concurs d’idees per a la redacció del projecte d’adequació del Recinte Firal i Festiu de Deltebre. La seva adequació està prevista per al 2019 o per al 2020.