Ràdio Delta 107.6 FMEl recapte (21/12/2018)

 

Bon dia a tots i a totes. Tots els que, en un un dia com avui, heu elegit Ràdio Delta i el Recapte per estar, un cop més, informats del que passa al territori i teniu ganes de saber també el que passa a Deltebre.

Primer de tot, situació expecional als carrers i carreteres del país. Més d’un centenar de talls en vies principals i més d’un centenar de talls més a carrers i altres punts de comunicació a l’àrea metropolitana de Barcelona. Des de trànsit informen que, si no és necessari fer desplaçaments, no se’n facin. Es preveu un dia complicat pel que fa a la mobilitat. Si ve tot això ve provocat per la convocatòria de manifestacions i mobilitzacions pacífices per part dels CDR (Comités en Defensa de la República) tot preveu el següent funcionament… talls des d’aquesta mantianada a Barcelona, i a les artèries de comunicació principal com l’AP7 o L’a2. De moment cap incident tot i que els CDR’s apunten que qualsevol càrrega policial avui serà contestada amb més mobilitzacions i més talls fins al punt de fer-ho incontrolable.

Al territori, les principals afectacions. Des de les set del matí ja no es pot cirular per l’AP7, els CDR de l’Ebre han tallat la via amb els dos sentits i han descargolat les barreres de seguretat lateral per poder-les utilitzar com a obstacle per taller les vies. També diverses columnes de pneumàtics i els mateixos CDRs uns 150 vinguts de l’Ebre i Tarragona.
Desenes de camions s’han quedat atrapats aquest matí i ara fa poques hores han decidit girar cua gràcies a les maniobres que han fet per poder tornar a la N340. Trànsit ha obert la circulació de tot tipus de vehicles per aquesta via, per la Nacional, per donar una alternativa a tots els conductors.

De moment, circulació densa sobretot als dos punts on l’autopista està tallada. A l’Ametlla i a l’Aldea. Aquests accesos son, en aquests moments, inaccessibles i per això es dona pas alternatiu per l’altra via.

Seguirem informant de tot, en funció de com es vagi desenvolupant la jornada. Des de la Ràdio, durant el directe, intentarem fer viables connexions amb els companys de Canal Terres de l’Ebre que estan desplegats per totes les mobilitzacions i pendents de les noves convocatòries. I dir-los també que tots els programes de la xarxa avui, tots els programes informatius, es clar, estaran dedicats a seguir l’actualitat del país. Canal Terres de l’Ebre aquesta tarda oferirà, a partir de les 18.30h el programa Connecti.cat en horari extraordinari per informar als espectadors de com evoluciona la jornada o si més no fer balanç de com està la situació en aquell moment al país.

Consell de Ministres que es preveu tens en un divendres de mobilitzacions que només fa que començar i que també posa el punt i final al primer tirmestre del curs escolar. Avui també coincideixen l’inici de les vacances de Nadal de molts treballadors i d’un punt llarg fins al dia 27 de desembre. També, penúltim divendres del mes molts treballadors es reuneixen amb les seves empreses per fer els típics sopars.

Nosaltres avui a Ràdio Delta i a El recapte aprofitarem per parlar amb Màxim Navarro pel torneig solidari d’aquest cap de setmana. També amb Dolors Giménez que ens porta l’especial Conte de Nadal i coneixerem la predicció meteorològica de la mà d’Amado Cebolla.

Tot això a El recapte que avui comença amb una cançó