Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (18/02/19)

 

Diversos estudis han demostrat que zones humides com el delta de l’Ebre poden ser claus per combatre el canvi climàtic a escala planetària. El per què cal buscar-lo en la capacitat que tenen estos espais naturals, rics en aiguamolls per absorvir el CO2, un dels grans causants de l’efecte hivernacle, l’augment de les temperatures i del nivell del mar. Per a què les zones humdies facen esta funció per de desguàs de CO2 cal però fer-ne una gestió determinada. En el cas del Delta, El programa d’ecosistemes aquàtics de l’IRTA fa temps que ho investiga.

Més Deltebre ha ofert quatre grans pactes als partits que concorreran a les eleccions municipals del mes de maig per tal de revertir la situació actual del municipi i amb l’horitzó posat a l’any 2027 quan Deltebre complirà els 50 anys de la segregació. En el marc de la conferència El Deltebre que farem, celebrada el passat divendres, el candidat a l’alcaldia, Joan Alginet, va proposar a la resta de partits quatre acords.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat este mes de febrer el programa Enfeina’t amb la contractació per un període de 12 mesos d’onze persones aturades de llarga durada que treballaran en diversos centres de la institució comarcal.

Resultats esportius: A la tercera catalana Jesús i Maria 2 -0 Roquetenc i Sant Jaume 2-2 la Cava- A QUARTA catalana, LaCava B 1 – 2 Benissanet i Deltebre 2-2 Amposta B.