Ràdio Delta 107.6 FMEl Recapte (28/02/2019)

 

Bon dia! Dijous 28 de febrer. Últim dijous i últim dia d’aquest mes. Avui també dijous gràs o llarder com molts de vosaltres el coneixereu. Tradicionalment és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes, tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s’ha ampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició prendre la botifarra d’ou en aquest dia a més d’altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita de botifarra. A l’hora d’esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.

Molts dels que ens esteu escoltant, segurament passareu la tarda i el berenar al camp…

Mentre nosaltres aquí entrem en matèria… L’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja sap què va passar a la Ràpita l’1 d’octubre. L’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, li ha fet visionar un vídeo d’una peça informativa de TV3 sobre les brutals càrregues de la Guàrdia Civil contra els ciutadans concentrats davant del Pavelló Firal.

Rajoy ha reconegut que les “lamenta moltíssim”, però ha afegit que també lamenta “altre tipus d’imatges” que l’advocada no ha mostrat i que també es van produir aquell dia. L’expresident del PP ha assegurat que “imatges com estes n’he vist moltes desgraciadament al llarg de la meva vida”.

És una de les moltes notícies que ens deixava ahir el judici del procés. Avui també hi tenim els ulls ficats perquè continuen les declaracions dels testimonis. . Entre els Mes destacats. 10.30 Gabriel Rufián
11.00 Albano Dante Fachin
12.00 Ada Colau
16.00 Juan Ignacio Zoido
16.30 Xavier Domènech
Pendents d’aquesta qüestió, també una altra de cultural i musical… l’ampostina Keila Garcia ha tornat al plató de ‘La Voz’ acompanyada del seu violoncel per fer una versió màgica de ‘Lluita de gegants’ d’Antonio Vega. La talent catalana ha posat tot el seu cor per poder emocionar als coaches i assessors durant els assalts, però no ha estat suficient per convencer-los per a seguir en el programa tot i els elogis que li han propinat. Per això, avui, comencem el programa amb la seva actuació en directe. Benvinguts, comencem!