La sessió plenària del mes de març ha servit, entre d’altres coses, per aprovar el reglament de participació ciutadana de l’Ajuntament de Deltebre. Un document que ha de marcar les línies que estableixen la participació dels veïns i veïnes de Deltebre en els diferents assumptes de l’Ajuntament de Deltebre.

Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aquest reglament “he de permetre seguir enfortint els diferents processos de participació ciutadana que s’han engegat des de l’Ajuntament de Deltebre i establir un model de participació que vagi més enllà de les persones que estiguin al govern de l’ajuntament”.

La representant de CE – Socialistes per Deltebre, Iolanda Santiago, ha explicat que “des del grup encara estem revisant el document i, si s’escau, es presentaran les al·legacions oportunes”. En la mateixa línia s’ha expressat la portaveu d’ERC, Vanessa Callau, la qual ha explicat que “amb la revisió realitzada ja presentaran els canvis que es considerin adequats per a millorar el document”.

Finalment, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha explicat que “el reglament de participació ciutadana no comença com hauria de començar, ja que s’hauria d’haver convocat als diferents portaveus per a la seva redacció”. El reglament de participació ciutadana ha comptat amb el vot favorable del PDeCAT, l’abstenció de CE – Socialistes per Deltebre, ERC i el vot contrari de la CUP.

El plenari també ha provat, per unanimitat, la moció de la CUP Deltebre, subscrita pel PDeCAT, CE – Socialistes per Deltebre i ERC, en suport i adhesió a la vaga feminista convocada pel 8 de març de 2019.

La sessió plenària també ha aprovat el calendari d’actes d’estiu, document que planifica els diferents esdeveniments que es realitzaran al municipi de Deltebre durant la temporada estiuenca. Entre aquests destaquen esdeveniments com les festes populars, les activitats d’oci per dinamitzar el nucli de Riumar o el Deltebre Dansa. De fet, el plenari d’avui també ha servir per aprovar, per unanimitat, el conveni de col·laboració amb el Festival Deltebre Dansa, el qual enguany arribarà als 20.000€ per seguir enfortint la projecció de la marca Deltebre mitjançant aquest festival.

El plenari també ha aprovat la zonificació escolar per a la preinscripció dels alumnes als diferents centres de primària: escola Sant Miquel, escola l’Assumpció i escola de Riumar. La zonificació es revisa anualment atenent al cens municipal i, aquest 2019, seran 101 els i les alumnes que iniciaran P3 en el marc del curs 2019/2020.

Retorn de contribucions especials del carrer Emperador Carles V
El plenari de l’Ajuntament de Deltebre també ha servit per aprovar la devolució de més d’un 15% de les contribucions especials del carrer Emperador Carles V. Tal com ha explicat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “sempre que la gestió econòmica de l’obra ho permeti, retornarem diners de les contribucions especials als propietaris, tal com hem anat mostrant, per primera vegada a la història de l’Ajuntament de Deltebre, en anteriors obres com el cas del soterrament de la línia elèctrica d’Unamuno i el carrer Cambra”.