Ràdio Delta 107.6 FMEl Recapte (05/03/2019)

 

Bon dia, dimarts 5 de març. I ens despertem en un dia on ens donem conte que la pressió veïnal i les mobilitzacions i clams tenen sentit i resutat. En concret perquè la pressió veïnal ha aturat la construcció de la benzinera a Móra d’Ebre. De fet, han fet que l’empresa que ho volia executar retirés el projecte de l’Ajuntament. El responsable d’expansió de l’empresa va renir-se ahir amb l’alcalde del municipi i durant la reunió, el representant de l’empresa va anunciar la decisió de renunciar al projecte esmentat, que havia aixecat el rebuig dels veïns de la zona i havia provocat el posicionament contrari de la unanimitat del ple municipal en la sessió celebrada el dia 26 de febrer passat.

És un efecte conseqüent de mobilitzacions i queixes per part de diversos veïns de la població que al final han donat el seu resultat i un exemple a seguir per no estar de braços creuats a casa. Però atenció… i aquí també cal tenir en compte un detall important. La unió fa la força i la mostra està en que en aquesta mobilització no només hi havien veïns de la zona afectada sinó ciutadans de tots els barris de la població. Els efectes de les mobilitzacions serien més forts encara si, quan els metges es mobilitzen, els acompanyem. Si quan ho fan els Mossos, també els fem costat. I quan ho fan professors siguem al peu del canó. Però que sector i sector s’acompanyi… Si cada cop que ens mobilitzem aturem un païs, si cada cop que cridem ho fem units, farem més força i tot plegat tindrà més efecte. I sinó, recordeu ara fa 18 anys quan començàven les mobilitzacions de la lluita anti-trasvassament, o el rebuig a la ENRON, o al Cementiri Nuclear… o la lluita constant per evitar la massificació eòlica a la Terra Alta.

Més qüestions. Ahir al vespre, en directe a través dels comptes oficials de l’Ajuntament, vam conèixer la data de reobertura del Compelx Esportiu de Deltebre. El dia escollit per a la seva posada és el proper 18 de març, tot i que el dia anterior, diumenge 17 de març, es realitzarà una jornada de portes obertes, a partir de les 12 hores del migdia.

Avui, però, toca posar els ulls en vista de les municipals del 26 de maig. Com ja els vam dir, durant aquestes properes setmanes passaran per Ràdio Delta i en concret pel Recapte, els candidats a l’alcaldia. Avui és el torn de Joan Alginet, candidat per Més Deltebre.

En un programa on tindrem temps de parlar sobre “Per un Delta Net” i també de gastronomia amb Gustavo Turon. Benvinguts! Comencem!