Ràdio Delta 107.6 FMEl Recapte (07/03/2019)

 

Bon dia! Dijous 7 de març. Dia prèvi al Dia Internacional de la Dona. Les dones de tot el món han estat convocades a una VAGA FEMINISTA.

Venim de lluny, tenim una llarga història que ens precedeix i una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes: com les que van sostenir la Segona República; les que van lluitar a la Guerra Civil; les que es varen enfrontar al colonialisme i les que han format part de les lluites antiimperialistes d’arreu del mon. I fa dies que els parlem de mobilitzacions, de manifestacions, de reivnidicacions. Recordeu el lema “Units farem més força”? Doncs amb aquesta nova convocatòria de vaga, també. Demà les dones estan cridades a sortir al carrer per reivindicar i defensar llibertat. Per exigir polítiques públiques, recursos i mitjans suficients per a totes en el sistema de protecció i recuperació enfront les violències masclistes. Sobretot tenint en compte que acaben de sortir partits polítcs que volen derogar lleis aconsseguides gràcies en aquestes lluites. Avui, al programa, ens preguntem i els preguntem si estem en una situació d’involució. En la que preval més una qüestió política que una social. En parlarem amb la regidora de la dona, Anna Giménez, la que ens explicarà els actes preparats per la jornada de demà a Deltebre per commemorar el dia de la Dona Treballadora.

I recordeu que ahir, a través de les xarxes socials, un jove de Deltebre demanava ajuda urgent perquè necessitava donants de sang del grup A? El menor patix una malaltia crònica que afecta el sistema immunitari (granulomatosa crònica), i que es caracteritza per una elevada susceptibilitat a les infeccions causades per bacteris i fongs. El jove es troba ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per una afecció de nocardiosis diseminada una infecció bacteriana greu que li afecta tot el cos però a hores d’ara ja té la solució. Els metges veien com a unica solució una transfusió de sang. I els donants van respondre de manera immediata.

Més qüestions que abordarem avui. Polítiques. Perquè, com sabeu, aquetes setmanes estem entrevistant als caps de llista per les municipals d’aquest 2019. Avui és el torn de Dayana Santiago que encapçala la llista per la CUP Deltebre. Parlarem amb ella en un programa on tindrem temps, també, de parlar amb Julio Franch per fer un repàs de premsa històrica. Benvinguts, comencem!