Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (14/03/19)

 

El número de persones investigades pel jutjat 2 de Tortosa per un presumpte delicte de prevaricació i de falsedat documental entre els anys 2007 i 2015 a l’Ajuntament de Deltebre ascendix a un total de set persones, ja que ahir també hauria anat a declarar davant els Mossos l’exalcalde socialista, José Emilio Bertomeu, que es va alternar l’alcaldia amb Gervasi Aspa en el darrer mandat municipal. Bertomeu va ser alcalde entre els anys 2013 i el 2015. A més de Bertomeu i Aspa també estan investigats el secretari, la interventora, l’exarquitecte municipal, el responsable d’adjudicacions i un aparellador. Recordem que en el punt de mira de la investigació hi ha diversos contractes d’obres públiques, serveis i subministraments i també s’investiga un possible trossejament de contractes. Tots els investigats estan ara pendents de ser citats pel jutge.

Fins al pròxim 24 de març estan en marxa a Deltebre les jornades gastronòmiques de la tellerina a una total de 12 establiments del municipi.

Les Terres de l’Ebre perden població. Concretament entre els anys 2001 i 2016 es van perdre 10.776 habitants, és a dir el 5,62% de la població. Així s’ha posat de manifest en un estudi sobre el despoblament rural a les Terres de l’Ebre, elaborat per la Càtdera de l’Economia Local i Regional de la URV.

El MInisteri de Foment finançarà a través de L’1,5% per cent cultural el projecte de consolidació i accés de la Torre de Sant Joan, ubicada a la badia dels Alfacs, al terme municipal d’Amposta. El MInistteri aportarà 600.000 euros, el 75 per cent del finançamEnt per tirar endavant este projecte