Aquest dijous, la CUP Deltebre ha reunit a totes les persones que formaran part de la seva llista electoral per a les properes eleccions per tal de signar el document en el que accepten deixar de ser regidors/es de l’Ajuntament de Deltebre. Amb aquest compromís, si la CUP obté representació o l’alcaldia a l’Ajuntament, serà l’Assemblea  la que podrà decidir si ratificar o cessar cadascuna d’elles en el cas que ho considerin oportú.

Segons ha expressat Dayana Santiago, «la llei actual fa que l’acceptació i renúncia del  càrrec de regidora sigui personal. Per la CUP això no té sentit ja que, com a moviment assembleari, considerem que si els vots del poble són els que t’apropen al càrrec, ha de ser el poble el que també et pugui treure si considera que no representes correctament l’ideari pel que has estat escollit». Per tant, amb aquest pas, «traiem el poder a la persona i el traspassem a l’Assemblea».

Aquesta decisió, en la que totes les persones que integren la CUP van estar-hi d’acord, es tracta d’un fet sense precedents a la política de les Terres de l’Ebre. Les renúncies o
manteniment al càrrec electe han estat sempre per decisió individual de la persona que ocupava el càrrec, ja sigui amb acord de la seva formació política o no. El cas de la CUP és la primera vegada en que es farà de manera col·lectiva. Conjuntament amb aquesta signatura, les persones integrants de la formació han reafirmat el seu compromís amb el compliment del Codi Ètic intern de la formació, codi aprovat per Assemblea Nacional. Recordem que, entre altres coses, la CUP limita el sou dels seus càrrecs electes, evita la duplicitat de càrrecs i renuncia a qualsevol tracte de favor pel fet del lloc que ocupen.