Els Premis Ràdio Associació han distingit amb una Menció de Qualitat el magazín ‘El Far’, que capitaneja Ràdio Arenys al costat de Canal Blau FM, La Cala Ràdio, Ràdio Delta i Ràdio L’Escala. Tot plegat, amb el suport de La Xarxa de Comunicació Local. També ha rebut una altra Menció de Qualitat el programa ‘Llegir per sentir’, de Ràdio Vilafranca. Enguany optaven al Premi al Millor Programa de Ràdio Local 50 candidatures.

El programa ‘El Far’ es pot escoltar per les ràdios locals de dilluns a divendres, de 16h a 19h. Es va posar en marxa a principis de setembre i uneix el litoral català a través de l’actualitat, però també de les tradicions, la gastronomia i l’esport. També dedica una atenció especial a l’estat del mar, gràcies a un acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya.

‘Llegir per Sentir’ celebra enguany els 25 anys. El programa divulga setmanalment obres de literatura infantil i juvenil catalana mitjançant una entrevista a un autor o autora sobre un dels seus llibres. El programa es va iniciar l’any 1994 i des d’aleshores està coordinat per l’assessor literari Pere Martí i presentat per el periodista Josep Maria Soler.

L’entrega de premis, el 25 d’abril

Els Premis Ràdio Associació han rebut 111 candidatures per optar a les quatre categories que distingeixen. Aquesta xifra és un rècord absolut, segons ha destacat l’organització que ha difós avui la llista de guanyadors. En l’apartat de Millor Programa de Ràdio Local es valoren aquelles propostes que mitjançant la informació, l’entreteniment o la formació, mostren la realitat cultural o informativa de la comunitat de l’àrea de cobertura, principal valor que dóna sentit a l’existència de la ràdio local. La gala de lliurament es farà a l’Auditori de l’ONCE a Barcelona dijous 25 d’abril.