Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (04/04/19)

 

Després d’anys de reivindicacions, l’Ajuntament de Deltebre ha executat esta setmana (entre dimarts i dimecres) els treballs de dragatge de la bocana del riu. Es tracta d’un fet històric ja que és la primera vegada que s’aconseguix dragar l’entrada del riu. Una embarcació especialitzada de 60 metres d’eslora ha extret al voltant de 1.500m3 d’arena i ha habilitat una via navegable d’entrada al riu Ebre amb un calat de 2,5 metres. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha recordat que el cost de l’actuació, que costarà uns 50.000 euros, l’ha assumit al 100% l’ajuntament, malgrat esta acció beneficiarà a tots els pobles de riu amunt i ha exigit que la Generalitat de Catalunya, a través de l’Idecé, assumisca la gestió i el cost dels propers dragatges.

El cap de setmana del 13 i 14 d’abril, Deltebre tornarà a ser la capital de l’esport amb la realització de la sisena edició del triatló de Deltebre, un esdeveniment que aplegarà prop de 1.000 atletes d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol.
El Triatló de Deltebre s’emmarca dins la Lliga de Triatlons de Catalunya, la reanomenada TriTour, i és la primera prova de la lliga. L’organització destaca enguany l’afluència d’atletes de fora de Catalunya.

L’Ajuntament de Deltebre ha executat esta setmana els treballs d’enderroc de l’estació transformadora d’electricitat que estava situada al darrera del mercat municipal de la Cava. Els treballs s’han fet ene l marc de les obres d’adeqüació del mercat i l’enderroc permetrà disposar de més aparcaments a la zona del mercat i del centre comercial de la Cava.
Mig centenar de professionals del sector de la restauració han participat en un curs de cuina japonesa desenvolupat a EbreTerra per l’empresa e-Forma’t i que han comptat amb el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre. Aquest curs, dividit en cuina bàsica i avançada, ha estat impartit pel sushiman del restaurant Sukomi de Tortosa, Hèctor Ribeiro.