El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat avui la guia de cicloturisme i MTB al Baix Ebre ‘Pedalant per les Terres de l’Ebre’, impulsada pel projecte Baix Ebre Avant en el marc de la col·laboració público-privada amb empreses turístiques per consolidar les Terres de l’Ebre com a destinació cicloturística.

La presentació s’ha fet a la sala Ramon Calvo del centre d’inspiració turística EbreTerra, a Deltebre, en una jornada tècnica sobre la importància de la cooperació empresarial en el sector turístic i les dinàmiques comercials que pot oferir una guia d’aquestes característiques.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, acompanyada pel conseller comarcal d’EbreTerra, Kilian Franch, ha explicat que aquesta guia de cicloturisme complementa el dossier professional i el mapa que es va editar l’any passat. “Amb la publicació d’aquesta guia en quatre idiomes donem un nou pas endavant en la consolidació del cicloturisme al Baix Ebre i a totes les Terres de l’Ebre“, ha remarcat. I ha afegit que l’objectiu del projecte Baix Ebre Avant del Consell Comarcal “no és només impulsar l’oferta cicloturística sinó estimular la generació d’activitat econòmica i la creació de llocs de treball en un sector que reuneix totes les condicions per créixer al Baix Ebre“.

La guia de cicloturisme i MTB al Baix Ebre, titulada ‘Pedalant per les Terres de l’Ebre’, consta de 40 pàgines i ha estat editada en mida A5 en català, castellà, anglès i francès. La tirada de la primera edició ha estat de 2.000 exemplars, que es distribuiran entre la cinquantena d’empreses que participen en el projecte Baix Ebre Avant i que han creat producte cicloturístic per donar a conèixer les Terres de l’Ebre amb bicicleta. La versió digital de la guia es podrà descarregar a partir d’aquesta setmana des de les webs del Consell Comarcal i el projecte Baix Ebre Avant (www.baixebre.cat i www.baixebreavant.cat).

En total, la guia aplega un total de 17 rutes, tres de les quals són les transversals que creuen les comarques de l’Ebre: la Via Verda de la Val de Zafán, el Camí Natural de l’Ebre i la Via Augusta-Eurovelo. Cada ruta inclou una breu descripció, el perfil del recorregut, una fitxa tècnica amb les dades sobre el desnivell, distància i nivell de dificultat, un plànol amb el recorregut dibuixat i també es publica un codi QR per accedir a més informació a través d’internet. Les rutes situades en el parc natural del delta de l’Ebre hi tenen un protagonisme destacat, ja que és una zona estratègica, per les seves condicions orogràfiques, per consolidar l’oferta cicloturística entre un públic de totes les edats. No obstant, això aquesta publicació inclou itineraris més exigents com la pujada a Caro, el camí de sant Jaume, la volta a la serra de Cardó o el barranc de la Galera, amb uns desnivells positius força notables.

L’edició d’aquesta guia ha estat subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.