Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (29/04/19)

 

Esquerra Republicana de Catalunya es va imposar a Deltebre en les eleccions generals celebrades ahir 28 d’abril. Els republicans van aconseguir 2.381 sufragis amb un percentatge de vot de pràcticament el 40%, molt per sobre del PSC que es va situar com a segona força política amb 1.192 vots i Junts per Catalunya que va quedar-se com a tercera força politica a Deltebre amb 1.007 vots. En Comú Podem, que va guanyar les eleccions generals del 2016 a Deltebre, es va situar ahir com a quarta força amb 596 vots. Pel que fa a la resta de partits, Ciutadans va obtindre 264 vots, el PP 231 i Vox 149. Pel que fa a la participació es va situar al 69,22%, amb 6.057 votants, 16 punts per sobre respecte les generals del 2016. La victòria d’ERC es va donar també a tot Catalunya, obtenint un resultat històric de 15 diputats. A les corts espanyoles el PSOE es va imposar aconseguint 122 diputats, pràcticament el doble que el PP que es va quedar en 66 escons. Pel que fa als resultats a les Terres de l’Ebre, la victòria d’ERC ha sigut també aclaparadora imposant-se a 48 dels 52 municipis ebrencs.

Enlairem Deltebre, la candidatura de l’actual alcalde Lluís soler per a les eleccions municipals del mes de maig, va presentar divendres els membres que formen part de la llista en un acte a la sala d’actes d’Arrossaires del Delta plena de gom a gom. Lluís Soler va presentar, un a un, tots els membres de la candidatura, un total de 27 persones que segons Soler representen la pluralitat i transversalitat del municipi.

L’ajuntament de Deltebre, HA FET una oferta econòmica al grup de tecno-rumba Camela,per tal que vingue a actuar a les Festes del Barracot, el pròxim 5 de juliol. L’oferta ésde poc més de 30.000 euros i inclou les despeses d’escenari, logística, actuació i tècnics de so.

El deltebrenc Rafa Flores està d’enhorabona ja que formarà part com a tècnic de la selecció espanyola d’Atletisme al mundial de Trail Running de Portugal que es disputarà a Miranda do Corvo el pròxim 8 de juny. Este és un nou èxit del tècnic de Deltebre que actualment és ja seleccionador català de Trail.

FUTBOL. El Jesús i Maria va derrotar 2 a 1 l’Aldeana i es situa segon a la classificació de tercera amb 53 punts per darrera del Perelló. La cava deixa enrera la dinàmica negativa després d’imposar-se per 0 a 3 al difícil camp del Roquetenc. La cava escala també posicions a la classificació, situant-se dècim amb 42 punts.