Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (07/05/19)

 

Feminisme, cultura i joventut són els principals eixos del programa electoral de la CUP de Deltebre per a les eleccions municipals del pròxim dia 26. A quatre dies de començar-se la campanya electoral, la CUP Deltebre va fer ahir l’acte de presentació del cartell i el programa. El lema de la campanya dels cupaires és ‘Nova mirada’ amb el qual volen transmetre la necessitat d’aportar una nova mirada al poble.

El temporal de llevant que va afectar la costa del Delta de l’Ebre per setmana Santa obligarà el Parc Natural del delta de l’Ebre a reposar la senyalització de delimitació de les zones de nidificació a la punta del Fangar.

El Parlament de Catalunya va aprovar al setmana passada una proposta de resolució, presentada pel PSC, que demanaa pal•liar els greuges soferts pel sector aqüícola l’estiu passsat. En el conjunt de mesures aprovades per fer front a esta situació, el grup dels socialistes i Units per Avançar, van demanat ajudes econòmiques, amb un mínim de 1.500.000 € per tal de pal•liar els greuges produïts per la mort del mol•lusc durant el 2018.

El Port de Deltebre acollirà enguany tres campionats de pesca. A principis del mes de juliol tornarà a celebrar-se l’open de Pesca Spinning Mar Embarcació i a més es preveu al celebració de dos proves més: un master de pesca a l’octubre i una altre patrocinat per una empresa italiana al mes de setembre.

Dos alumnes de l’Institut de Deltebre han estat guardonades en el 13è Premi Sambori organitzat per Òmnium Cultural. Es tracta d’un concurs de narrativa escolar des de la primària i fins a Batxillerat i Cicles Formatius. Les dos alumnes s’han imposat en la fase Terres de l’Ebre i ara concursaran a la fase final. Les alumnes premiades són Anna Ibrahim, de 3r d’ESO, i Alba Murcia, de 1r de Batxillerat.