Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (08/05/19)

 

La Bandera Blava tornarà a onejar este estiu a la platja de Riumar de Deltebre, un distintiu que atorga anualment la Fundació d’Educació Ambiental. Este guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat de les platges, les instal•lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.

Preocupació entre els productors de mol•lusc del delta de l’Ebre que inicien la campanya d’enguany amb molta incertesa perquè el musclo no està creixent al ritme d’altres temporades, després d’ un hivern amb poques pluges i amb un riu Ebre que ha baixat poc cabalós. els productors calculen que enguany serà un temporada curta per al musclo i amb una producció escassa que ben just arribarà als dos milions de quilos.

El govern de la Generalitat ha dotat la lluita contra el caragol maçana al Delta de l’Ebre amb gairebé dos milions d’euros. Es tracta d’un ajut plurianual per als anys 2019-2020.

Un total de 2427 persones de Deltebre van rebre durant el 2018 l’assistència dels Equips Bàsics d’Atenció Social Primària (EBASP) del Consell Comarcal del Baix Ebre, Deltebre és el municipi de la comarca on els assistents socials van atendre més persones.

La Biblioteca Delta de l’Ebre acull fins al 6 de juny l’exposició ‘Pessigolles’, una mostra en forma de catàleg que tracta les emocions i els sentiments com l’ alegria, el temor o la ràbia i la manera com es reflecteixen en un seguit de contes i novel•les per a infants i joves