20 d'Agost de 2019
20:13

Presentació dels productes alimentaris de l’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre

2019-05-17T17:41:58+02:0017 de Maig de 2019|Societat|

Els ramaders de bous ebrencs van crear l’any passat l’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu d’impulsar diversos productes culturals, turístics i alimentaris derivats de la cria de brau en extensiu. I és que nou de les deu ramaderies de bous que hi ha a Catalunya es troben de forma històrica a les Terres de l’Ebre concentrant uns 1.500 animals, la població de braus més nombrosa del país.

El primer dels impulsos ha estat la comercialització de productes càrnics: cecina, xoriço i paté que van presentar al Perelló i aquest cap de setmana ho fan a Amposta i Deltebre. Paco Palmer és el president de l’associació:

Amb aquestes iniciatives l’associació pretén posar de manifest el paper del bou com a garantia de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, tenint en compte que les ramaderies de bous del territori han tingut un paper molt important en la gestió dels espais naturals d’important valor mediambiental.