Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (27/05/19)

 

Enlairem Deltebre ha guanyat les eleccions municipals a Deltebre amb un resultat històric d’11 regidors, la primera majoria absoluta de Deltebre en 37 anys. Més Deltebre-ERC ha obtingut 5 regidors, el PSC 1 i la CUP no ha obtingut representació al consistori.
La candidatura d’Enlairem Deltebre ha obtingut 3.666 vots i un percentatge de vot del 56,98 assolint la xifra d’11 regidors de 17, tres més que al 2015.
Pel que fa a Més Deltebre-ERC ha obtingut 1.955 vots i un percentatge de vot del 30.39%. Tot i haver aconseguit tres regidors i 1.200 vots més que al 2015, els resultats han sigut insuficients per impedir la majoria absoluta de Lluís Soler.
Els socialistes per Deltebre s’han quedat amb només 1 regidor amb els 349 vots obtinguts i ha perdut quatre regidors respecte d’ara fa quatre anys.

Amb estos resultats han obtingut representació com a regidors a l’Ajuntament de Deltebre Lluís Soler, Elisabet Tomàs, Carlos Serra, Anna Giménez, Francisco Castro, Lluïsa Ventura, Robert Bertomeu, Ingrid Santiago, Joan Lucas, Carme Franch i Andreu Curto. Per Més Deltebre-ERC seran regidors Joan Alginet, Laura Fabra, Rafa Flores, Vanessa Callau i Carlos Bel. Finalment pel PSC serà regidor Aleix Ferré.

Pel que fa als resultats de les eleccions europees,que van coincidir amb les municipals, els resultats de Deltebre van ser de signe diferent ja que van donar la victòria a ERC amb 2.601 vots. Junts per Catalunya en va obtindre 1.803, el PSC 793, el PP 204, Ciutadans 194, Podem 189 i Vox 83.

El Jesús i Maria es va proclamar ahir campió del grup 1 de tercera catalana en guanyar per 3 a 2 el Corbera d’Ebre. Els blanc i rojos amb 65 punts han pogut guanyar la lliga però no podran ascendir a segona catalana, ja que encara es manté vigent la sanció d’ara fa dos anys quan van haver de retirar-se de la competició. La Cava va acomiadar també la temporada amb victòria per 0 a 3 del camp del Masdenverge. La Cava ha acabat desè a la classificaicó amb 51 punts.

El festival Deltebre dansa han posat a la venda els abonaments anticipats per poder assistir a tots els espectacles que es realitzaran a la carpa de circ en l’edició d’enguany i que tindrà lloc entre el 8 i el 21 de juliol.