Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (28/05/19)

 

Després de les eleccions municipals d’este diumenge a les Terres de l’Ebre, Esquerra Republicanca de Catalunya ha aconseguit majoria absoluta als consells comarcals del Montsià i la Ribera d’Ebre i majoria simple al Baix Ebre. A la Terra Alta ha estat Junts qui ha aconseguit la majoria simple
A la comarca del Baix Ebre, ERC s’ha quedat a un pas de la majoria absoluta, i ha obtingut 11 dels 25 consellers en joc. Junts n’ha aconseguit vuit empès per les victòries de Deltebre, L’Aldea i Tortosa. Actualment el Consell del Baix Ebre està governat per Esquerra i PdeCAt amb un acord d’alternança en la presidència un càrrec que ara ocupa l’alcadessa demòcrata de Camarles, Sandra Zaragoza. Caldrà veure ara si es manté el pacte entre republicans i demòcrates o si Esquerra troba altres socis de govern.

Pel que fa a la Diputació de Tarragona, també s’ha imposat Esquerra Republicana que ha obtingut 11 dels 27 diputats -4 més que en aquesta legislatura-, i se situa com la força amb més representació, per davant de Junts per Catalunya. Tot i ser la principal força, ERC queda lluny de la majoria absoluta. De fet, JxCat, amb 8 diputats -en perd 3-, i el PSC, amb 7 -en guanya 1- tenen l’opció de revalidar el pacte de govern actual entre el partit demòcrata i els socialistes a la Diputació. Cal recordar que l’alcalde de Deltebre, Lluís soler, ocupa el càrrec de diputat delegat d’Hisenda a la Diputació de Tarragona.

La plaça d’ascens a segona catalana del grup 1 de tercera quedarà finalment vacant, ja que el Jesús i Maria està sancionat. Malgrat es creia que la plaça dels blanc i rojos l’ocuparia el Perelló la Federació de Futbol ha fet valer la lletra petita del reglament i la plaça quedarà vacant. De manera que el Perelló haurà de disputar la promoció amb el Montblanc.

El tècnic de Deltebre Rafa Flores liderarà la selecció espanyola de trail al mundial de Portugal que se celebrarà entre el 2 i el 9 de juny a la població de Miranda do Corvo. Després dels bons resultats obtinguts com a seleccionador català de trail al campionat d’Espanya per autonomies, Flores va rebre una proposta per part de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme per a dirigir l’equip de trail al mundial.