Tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre i de Forestal Catalana Van alliberar ahir 90.000 exemplars juvenils d’anguila a les llacunes del Delta en una nova campanya del pla de gestió i recuperació de la població d’esta espècie que es fa a tota la Unió Europea. El projecte està finançat per propis pescadors ja que l’alliberament d’anguiló contribuïx a recuperar la població d’anguila. Els 90.000 exemplars juvenils d’anguila es van soltar a la llacuna de l’Aufacada, el Clot de l’Encanyissada i la Finca del Violí, al delta de l’Ebre.

Davant la reducció de la població d’anguila en els darrers anys, a la Unió Europea es va desplegar una pla de gestió de recuperació de l’espècie que prohibix pescaar exemplars menuts, amb estrictes controls, i obligar a repoblar l’espècie quan acaba la temporada de pesca. L’anguila no és, de moment, una espècie en perill d’extinció però s’han pres mesures per recuperar la població.

Les anguiles que es van alliberar ahir fan un pes d’entre 1 i 3 grams I S’estaran a les llacunes entre 4 i 6 anys fins que assoleixen un pes D’entre 200 i 400 grams, que serà quan estaran preparades per migrar FINS al mar de Sargassos, a l’oceà atlàntic on es reproduïxen.