23 de Setembre de 2019
22:14

Les fibres sintètiques, primer element contaminant a les Terres de l’Ebre

2019-06-06T13:29:00+02:006 de Juny de 2019|Societat|

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha conclòs que el 57% dels plàstics que hi ha a l’aigua marina del litoral de Tarragona i les Terres de l’Ebre són fibres sintètiques que es desprenen de la roba quan es renta.

Segons els investigadors es tracta de fibres microscòpiques de la roba que surten de la rentadora i acaben a les estacions depuradores, on només una part és eliminada de l’aigua que finalment s’aboca al mar. L’estudi alerta també de l’impacte dels microplàstics i les conseqüències que poden tenir en la salut dels humans, que els podem ingerir inconscientment.

Segons precisa, l’aigua marina, l’arena de les platges i els sediments del litoral de Tarragona i la costa de l’Ebre contenen quantitats de plàstics similars a les d’una gran ciutat com Barcelona.