Cinc dels implicats en l’operació Suculenta, que a l’any 2012 va destapar una xarxa de contraban d’angula, amb tentacles al Delta de l’Ebre, han estat condemnats per un Jutjat Penal de Madrid per intentar transportar angula viva fins a Asia entre els anys 2011 i 2012.

L’exportació d’angula està prohibida a la Unió Europea des de l’any 2010, ja que es considera una espècie en perill. Entre els condemnats hi ha un dels propietaris de l’empresa de Deltebre Anguilas y Mariscos Roset. Segons informa el diari El País, la sentència -que és ferma- condemna els acusats pels delictes de contraban d’espècies amenaçades i per falsedat documental.

La sentència considera provat que esta xarxa criminal va intentar traure de l’estat espanyol entre 2011 i 2012 un total de 724,38 quilos d’angula, amb un cost al mercat de gairebé 580.000 euros. El mètode que feien servir per traure l’angula del país, era fer passar el carregament per altres espècies no protegides. Les multes per valor de més d’1,5 milions d’euros seran assumides pels cinc condemnats i tres de les seues empreses. Pel que fa a les penes de presó no superen individualment els dos anys de presó i, per tant, cap del condemnats entrarà a presó.