Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (17/06/19)

 

Lluís Soler va ser investit dissabte novament alcalde de Deltebre amb el suport de la majoria absoluta històrica d’11 regidors d’Enlairem Deltebre. En el primer ple del mandat 2019-2023 van prendre possessió del càrrec els 17 membres de la corporació municipal que presenta una renovació important, ja que 10 dels 17 regidors del ple són nous en política municipal. En el seu discurs, Lluís soler va marcar els pilars principals que marcaran el pròxim mandat a Deltebre i va assegurar que estaran a l’alçada del repte que suposa governar el municipi amb una majoria històrica d’11 regidors. Més Deltebre-ERC amb 5 regidors al Pe Municipal es van comprometre a fer una oposicio útil i responsable, mentre que el regidor del PSC es va oferir per influir en el govern del PSOE en totes aquelles polítiques que afecten la regressió del Delta.

Cinc dels implicats en l’operació Suculenta, que a l’any 2012 va destapar una xarxa de contraban d’angula, amb tentacles al delta de l’Ebre, han estat condemnats a multes de més dd’1,5 milions d’euros i penes de presó per un Jutjat Penal de Madrid per intentar transportar angula viva fins a Asia entre els anys 2011 i 2012. L’exportació d’angula està prohibida a la Unió Europea des de l’any 2010, ja que es considera una espècie en perill. Entre els condemnats hi ha un dels propietaris de l’empresa de Deltebre Anguilas y Mariscos Roset.

Deltebre va acollir dissabte el Consell Polític de la CUP que per primera vegada s’ha reunit a les Terres de l’Ebre. El Consell Polític marca les línies estratègiques i polítiques del partit i en la reunió de dissabte, que va comptar amb la presència de representants de diferents territoris i també amb Eulàlia Reguant i la Mireia Vehí del secretariat nacional, el Consell Polític va aprovar el protocol intern d’agressions masclistes.

La dinovena edició de la Piraguada popular de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha denunciat aquest diumenge el “desequilibri econòmic, mediambiental i la pèrdua de persones” que han sofert les Terres de l’Ebre amb el minitransvasament de l’aigua cap a Tarragona, coincidint amb el trentè aniversari de la creació del Consorci d’Aigües de Tarragona. La Plataforma ha reclamat que es revertisquen els cabals del minitransvasament.