Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (20/06/19)

 

Un informe de la URV ha constatat que la recuperació econòmica a les Terres de l’Ebre ha estat menor que a la resta de Catalunya. Això ha estat així perquè les Terres de l’Ebre van perdre un 4% del PIB entre 2011 i 2016 mentre en altres territoris del país el PIB creixia. Entre els anys 2011 i 2014 es va registrar el declivi més gran del 9% del PIB. Esta davallada va ser tan gran que la recuperació dels anys posteriors 2015 i 2016, quan el PIB va créixer un 5,5%, j a no va poder compensar la caiguda de tot el període. El decreixement de la construcció (-2,7%) i de la indústria (-3,9%) van ser els principals motius de la pèrdua de PIB .

Malgrat tot, l’economia de les Terres de l’Ebre va continuar creixent durant el primer trimestre d’enguany. Van créixer les afiliacions a al seguretat social i la taxa datur va caure fins al 9,3%.

L’exterior del Centre Fluvial del Delta és l’escenari triat enguany per a la retransmissió del Liceu a la Fresca el pròxim divendres 28 de juny. El Liceu a la Fresca és una iniciativa del Gran teatre del Liceu per apropar l’òpera a la ciutadania i obrir les portes del teatre al gran públic. A la pràctica es tracta de la retransmissió en directe d’una de les funcions del Liceu i enguany l’òpera escollida, i que també es podrà veure a Deltebre, és ‘Tosca’ de Puccini. La representació de Tosca serà divendres 28 de juny a les 22.00 hores a l’exterior del Centre Fluvial del Delta.

Deltebre acollirà les proves esportives d’una de les modalitat més estranyes i desconegudes dels World Sports Games que tindran lloc del 2 al 7 de juliol a Tortosa i les Terres de l’Ebre. Es tracta de la pole dance, o gimnàstica de barra, un esport que es practica amb una barra metàl•lica vertical i on l’atleta ha de realitzar una sèrie de moviments coreogràfics corporals al ritme de la música. Les proves de pole dance es realitzaran al centre esportiu del Delta. Deltebre és una de les seus dels World Sports Games i , a més de els proves de pole dance acollirà també les de karate.

L’Agència Tributària ha iniciat el procediment per embargar la finca on se situa la nau de la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre, a Camarles, per l’impagament de 117.035,58 euros en impostos. L’anotació preventiva d’embargament va ser inscrita al Registre de la Propietat el passat 27 de maig i serà executada si la cooperativa no fa efectiu el pagament que li reclama Hisenda. La notícia se suma a la delicada situació econòmica que travessa la cooperativa durant els últims temps.