Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (21/06/19)

 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha estat escollit pel PDeCAT com l’únic diputat provincial que representaran les Terres de l’Ebre a la diputació de Tarragona. Així els Demòcrates tindran 8 diputats provincials i Soler en serà l’únic ebrenc. L’elecció de Soler ha estat conseqüència dels bons resultat obtinguts a les eleccions municipals del 26 de maig , ja que Enlairem Deltebre va aconseguir un percentatge de vot del 56’98% obtenint una majoria absoluta històrica d’11 regidors. Amb estos resultats el PdeCAt de Deltebre ha obtingut el millor resultat de Catalunya, en municipis de més de 10.000 habitants superant els resultats obtinguts per Junts xCAt a poblacions com Martorell, Banyoles, Olot o Vic.

La població de Navacerrada, a Madrid, acull este dissabte, la primera prova de la Lliga Nacional de Força amb la presència de l’strongman de Deltebre, Joan Ferrer, que intentarà repetir la bona actuació de la passada temporada, en la que va acabar sots-campió.

La parròquia Sant Miquel de la Cava repetirà per quart any consecutiu la confecció de les tradicionals catifes de corpus en el recorregut comprès entre el carrer major i la plaça del mercat per a la celebració del Corpus Cristi. Els encarregats d’elaborar les catifes són les famílies dels infants que enguany celebren la primera Comunió i per a la seua realització s’utilitza sobretot sal i clofolla d’arròs.

Demà es celebra a l’espai Puntual de Deltebre una jornada formativa sobre els punts lila que s’instal•len durant celebracions i festes per donar una resposta immediata en cas d’agressions masclistes o per orientació sexual. Entre altres qüestions s’informarà sobre quina resposta sanitària donar en cas d’agressions i violències masclistes, els aspectes psicològics a tindre en compte i els aspectes legals. La creació del Punt Lila forma part del protocol contra les agressions i actituds masclistes, aprovat pel Ple de l’Ajuntament la passada legislatura.

AGENDA del cap de setmana: Demà al matí es celebra al Parc del Riu la primera trobada Infants i Famílies organitzada per l’Associació de Veins de Jesús i Maria. Hi haurà activitats durant tot el matí organitzades per les entitats del municipi que treballen amb infants. A la tarde també al Parc del Riu es realitzaran les audicions de final de curs de l’Escola Municipal de Música i el concert de primavera-estiu de la banda de l’Espiga d’OR.I Diumenge es celebrarà al Parc del Riu la revetlla de Sant Joan amb la Festa Blanca organitzada per l’Associació de Veïns de Jesús i Maria.