Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (25/06/19)

 

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) efectua a partir d’avui el primer tractament contra les larves dels mosquits als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l’Ebre. Els tractaments s’han iniciat este dimarts per l’hemidelta esquerre, per les zones de l’Ampolla-Camarles i continuaran per l’Aldea, Deltebre i Riumar. Després passaran a l’hemidelta dret.

Un home de 85 anys i veí de Deltebre (R.L.E.) va morir en un accident de trànsit a la Nacional 340 a Amposta la matinada de dissabte 22 de juny. En l’accident també va resultar ferit greu l’ocupant del segon vehicle, que va ser traslladat a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El xoc es produir al voltant de la una de la matinada al punt quilomètric 1077 de la N-340.

La campanya de musclos al delta de l’Ebre està sent enguany molt bona per a sorpresa dels productors de mol•lusc que fa uns mesos patien pel retard en el creixement del musclo. El fet que el mes de juny s’haja mantingut fins ara amb temperatures suaus ha ajudat a recuperar i engreixar el musclo i esperen arribar a una producció de 3,5 milions de quilos entre les dos badies del Delta.

L’Strongman de Deltebre Joan Ferré va finalitzar segon en la primera prova del campionat de la Lliga Nacional de Força, disputada dissabte a Navacerrada, a Madrid. Ferré només es va veure superat per Roberto Rodriguez, tricampió d’Espanya d’esta modalitat, i que va sumar 60 punts per 48 de l’atleta de Deltebre. Ferré manté així intactes les opcions per repetir el subcampionat de la Lliga Nacional de Força aconseguit l’any passat.

ERC tindrà la presidència dels quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre. Malgrat encara estan obertes les negociacions tot apunta que el regidor i candidat d’ERC a Tortosa, Xavier Faura, serà el president del consell comarcal del Baix Ebre, un càrrec per al qual havia sonat també inicialment el candidat de Més Deltebre-ERC, Joan Alginet.

Encara afegim un nom més i és que Noemí Llauradó, candidata a l’alcaldia de Reus per Esquerra Republicana, serà la nova presidenta de la Diputació de Tarragona. El nom de Llauradó per presidir l’ens provincial s’ha de fer oficial esta setmana.