12 de Desembre de 2019
02:39

Es consolida el magazine ‘Al dia Terres de l’Ebre’ arribant als 100 programes

2019-09-02T15:06:20+01:0028 de Juny de 2019|Societat|

El passat mes de febrer, cinc emissores municipals de ràdio del Baix Ebre i del Montsià (Ràdio Joventut de Masdenverge, La Plana Ràdio de Santa Bàrbara, La Cala Ràdio de l’Ametlla de Mar, Ràdio Delta de Deltebre i Ràdio Tortosa) començàvem una aventura, que bàsicament suposava unir esforços, mitjans tècnics humans i mirar d’oferir un programa magazine, amb continguts informatius, de tres hores de durada cada dia de dilluns a divendres, de les 13:00 h i fins a les 16:00 h. I tot això a través del suport tècnic i institucional de La Xarxa de Comunicació Local de Catalunya.

Aquest divendres, 28 de juny, coincidint justament amb el final de la primera temporada Al dia Terres de l’Ebre ha arribat al programa número 100.

Durant aquests programes, s’han pogut dur a terme més de 400 entrevistes dintre de les diferents seccions i espais que tenien assignats cadascuna de les emissores. S’han elaborat al voltant d’unes 1.700 notícies exclusivament de les nostres terres, tant d’àmbit general com d’esports, i s’ha disposat de la participació de prop d’una setantena de tertulians i tertulianes diferents en l’espai “El cafè de la tarda”. A més a més, columnes de prestigiosos opinadors ebrencs, consells de prevenció, de coaching, d’excursionisme, de documents històrics, de relats breus …

L’espai dirigit i conduït per Josep Pitarch, ha estat possible gràcies a les professionals de cadascuna de les emissores: Tere Giné i Clara Seguí de La Plana Ràdio; Núria Móra, Clàudia Ruiz, Xavi Falcó i Lluc Magaldí de Ràdio Tortosa; Daniel Rodríguez i Francesc Callau de La Cala Ràdio; Judit Castells i Jonathan Valls de Ràdio Joventut i Lluïsa Bertomeu i Eduard Carmona de ràdio Delta. A banda de tot aquest equip, cal fer menció de manera especial a les col·laboracions periòdiques de Vicky Maigí (ràdio Tortosa), Amado Cebolla (ràdio Delta), Dani Sainz (Canal TE) o Leonor Bertomeu (L’Ebre), entre altres.

A partir del proper dia 1 de juliol, durant la temporada d’estiu, el format es reduirà només a 1 hora al dia, per tornar al format de les 3 hores a partir de principis de setembre. No obstant això, els responsables del programa ja han anunciat que en la propera temporada s’introduïran petites variacions en l’estructura del magazine i amb tota probabilitat s’incorporaran més emissores de ràdio i per tant més professionals de la comunicació de les nostres Terres