Aquest matí s’han donat a conèixer els sis representants ebrencs a la Diputació de Tarragona. Per part ERC destaca a l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs i que pren força com a home fort de l’ens provincial després de substituir a Miquel Subirats, al que acompanyaran la representant de Vilalba dels Arcs, Tere Mariné, i l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, aquest després dels dos primers anys de mandat. A més completarà la representació dels càrrecs electes republicans ebrencs, Enric Adell, una estrella en alça dins el partit al territori.

En representació de PDeCAT només l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, estarà com a representant ebrenc. Soler, l’únic representant del partit, probablement ocuparà un càrrec destacat en el govern de l’ens província. Per altra banda en el PSC, destaca l’entrada com a únic representant dels socialistes ebrencs, l’alcalde de Sant Jaume, Joan Castor Gonell.

Entre els càrrecs que no repetiran per diferents motius són:

Àlvaro Gisbert del PDeCAT, que es jubila de la política i Juanjo Malràs, que ha perdut l’escó per falta de representació del partit demòcrata així com l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, que no va obtenir representació a la Ribera d’Ebre en no aconseguir el vots suficients. Miquel Subirats d’Esquerra Republicana, al que substitueix Adam Tomàs, junt amb Gervasi Aspa d’ERC Deltebre i Francesc Miró del PSC ampostí, que en els dos casos ja no van acabar la legislatura anterior.

Redacció: T.C.