La reusenca Noemí Llauradó, d’Esquerra Republicana, és la nova presidenta de la Diputació de Tarragona després de l’acord de govern al qual han arribat els republicans amb Junts per Catalunya. Llauradó és la primera dona en presidir l’organisme i també és el primer cop que ERC ostenta la presidència.

L’alcalde de Deltebre i únic diputat ebrenc de Junts per Cat, Lluís Soler, va exercir de portaveu del seu partit en el Ple de la Diputació i va definir l’acord entre ERC i Junts per governar la Diputació com un acord de país i de territori.

El pacte entre les dues formacions preveu un repartiment equitatiu, al 50%, de les àrees de govern. JxCat assumirà la presidència d’Economia i Hisenda, Coneixement i Qualitat, Servei d’Assistència al Ciutadà i el Patronat de Turisme; mentre que ERC liderarà Recursos Humans i Serveis Interns, Base, Assistència al Territori i el Servei d’Assistència Municipal.

A més de Soler, a la Diputació hi haurà cinc representants ebrencs més, tres d’ERC: l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs, el de Paüls Enric Adell, el de Flix, Francesc Barbero, i la de Vilalba dels Arcs, Teresa Mariné. Pel PSC va prendre possessió del càrrec de diputat provincial l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell.