13 de Novembre de 2019
13:23

Notícies Delta.cat (11/07/19)

2019-09-06T08:40:32+01:0011 de Juliol de 2019|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (11/07/19)
Ràdio Delta 107.6 FM Notícies Delta.cat (11/07/19)

 

Prop d’un centenar de persones i una quinzena d’embarcacions remuntaran el riu Ebre des del Port de Deltebre fins a Tortosa en la quinta Via Blava que tindrà lloc el pròxim dissabte 20 de juliol. La iniciativa, impulsada des del Club Nàutic Riumar, amb el suport dels ajuntaments de Deltebre i Tortosa, vol promoure la navegació fluvial. La sortida preveu navegar per l’Ebre fins a Tortosa on es farà una aturada cultural per visitar la Festa del Renaixement. Des d’allí els participants es desplaçaran en autobús fins al Pinell de Brai, on visitaran la catedral del vi i faran un tast de vins de la DO Terra Alta. Finalment es farà un dinar al restaurant Villa Retiro, de Xerta. Els interessats en participar poden posar-se en contacte amb el Club Nàutic Riumar.

L’Hospital Verge de la Cinta ha incorporat un nou mamògraf d’última generació que permet detectar lesions molts menudes d’entre un i dos mil•límetres. El nou mamògraf digital directe compta amb una tènica més ràpida i resolutiva per a les pacients, escurça el temps d’espera, redueix la radiació i millora la diagnosi. Este nou mamògraf forma part de la donació finançada per la Fundació Amancio Ortega.

Deltebre Dansa ha produït Pols latent una emotiva peça de videodansa que pretén solidaritzar-se amb els afectats pel devastador incendi de la Ribera d’Ebre i que va afectar també poblacions de les Garrigues i el Segrià. L’obra està protagonitzada per Roberto Olivan que balla enming d’una de les zones més devastades pel foc. L’obra té com a objectiu aconseguir fer més difusió de la campanya de micromecenatge Rebrotem que busca recaptar 250.000 euros per ajudar als afectats pel foc de les tres comarques.

Avui arriba al Festival Deltebre Dansa una de les nits més esperades i amb més resposta per part del Públic, La Nit Solidària i del Circ on el circ contemporani i la solidaritat es donen la mà. La mestra de cerimònies de la vetllada serà enguany la pallassa catalana Alba Sarraute, qui donarà pas a diverses propostes on el circ contemporani serà el principal protagonista. Enguany cal destacar la participació de Barcode Circus Company, finalista de Got Talent França 2016. En el marc de la Nit Solidària es fa també una recollida solidària d’aliments que el festival donarà a entitats locals per ajudar a les famílies del municipi amb més necessitats.

La Junta Electoral de Tarragona ha proclamat els 25 membres que integraran la Corporació del Consell Comarcal del Baix Ebre del mandat 2019-2023 i que es constituirà el pròxim dilluns 15 de juliol.