12 de Desembre de 2019
01:26

Notícies Delta.cat (12/07/19)

2019-09-09T08:20:27+01:0012 de Juliol de 2019|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (12/07/19)
Ràdio Delta 107.6 FM Notícies Delta.cat (12/07/19)

 

La granota toro es troba a un pas de l’eradicació. Segons avança avui en exclusiva el setmanari l’Ebre, les mesures preses pel Parc Natural del Delta de l’Ebre contra la granota toro ( confinament de la zona zero amb el vallat dels filtres verds, la salinització de masses d’aigua i la captura d’exemplars) han sigut efectives i en les més de 400 prospeccions que s’han fet durant el 2019 no s’ha trobat cap rastre de l’invasor. A més totes les proves d’ADN ambiental realitzades a les masses d’aigua han donat negatiu.

El Ple de l’Ajuntament de Deltebre ha allargat un any més la suspensió de llicències a l’espera de l’aprovació provisional del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que actualment seguix en mans dels tècnics d’urbanisme del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que han d’analitzar les 400 al•legacions que va rebre el projecte durant el període d’exposició pública. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, confia que l’any 2020 es puga comptar ja a Deltebre amb el nou POUM. El govern va rebre la mà estesa del grup municipal d’ERC per arribar a acords que permeten aprovar un POUM de consens.

L’alumna de l’Institut de Deltebre, Ania Izquierdo, ha estat la guanyadora dels Premis de Recerca Gerard Vergés que atorga el campus Terres de l’Ebre de la URV als millors treballs de recerca i de síntesi de batxillerat i cicles formatius. El treball d’Ania Izquierdo, ‘Reconeixement facial: aplicació de la visió artificial per computadora per mesurar els marcadors biomètrics d’un rostre’ és el que ha aconseguit una millor puntuació, 176 sobre un màxim de 200. També ha estat premiada la deltebrenca, Carla Porcal, pel treball ‘Els pares recullen el que sembren? Objectiu l’adolescència’.

El Festival Deltebre Dansa encara el primer cap de setmana amb la celebració de demà dissabte del segon Circuit Deltebre, atracció natural. Aquesta iniciativa compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Deltebre i consisteix en una ruta amb diverses propostes artístiques que tenen lloc enmig de paisatges únics del delta de l’Ebre. La segona edició del circuit comptarà amb 11 propostes artístiques.