Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (23/07/19)

 

Dotze càmeres de videovigilància, instal•lades als Ullals de Baltasar, vigilaran durant dos mesos este espai natural singular del delta de l’Ebre per captar la possible presència de ‘gambusins’. El projecte de caça d’estos éssers mitològics és l’obra guanyadora del concurs XYZ que organitza el Centre d’Art Lo Pati amb l’Ajuntament d’Amposta i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Una dotzena de famílies de les Terres de l’Ebre acullen este estiu infants saharuís en el marc del projecte ‘ Vacances en pau’, promogudes per l’associació Terres de l’Ebre amb el Poble Sahrauí. El projecte d’acollida fa més de 20 anys que es ve realitzant al territori i té com a objectiu que infants que resideixen als campaments de refugiats de la regió algeriana de Tindouff puguen sortir durant l’estiu del desert quan les condicions de vida són més dures amb temperatures que arriben als 50 graus. Este estiu hi ha infants sahrauís acollits en famílies de vuit poblacions de les Terres de l’Ebre, entre elles Deltebre, a més de Tortosa, Amposta, Roquetes, Alcanar, El Perelló, Freginals i Masdenverge.

El Port de Deltebre disposarà d’un punt de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics. L’empresa pública Ports de la Generalitat ha licitat el projecte per implantar estacions de recàrrega a 13 ports, distribuïts al llarg del litoral català, entre ells el de Deltebre. L’actuació forma part del Pla d’inversions 2019-2022 de Ports i compta amb un pressupost de 218.000 euros i els punts de recàrrega es començaran a instal•lar a la tardor.

El COPATE realitzarà este dimecres un nou tractament per combatre la presència de mosca negra al tram català de l’Ebre. El COPATE preveu abocar el producte biològic BTI (Bacillus Thuringiensis) en els punts de tractament habituals del riu, que van des de Riba-roja fins a la desembocadura.

L’Ajuntament de Deltebre ha iniciat una campanya de recerca de voluntariat per donar suport als punts lila, un espai d’informació visible durant la celebració de festes i activitats d’oci per informar, conscienciar, assessorar i atendre possibles casos d’agressions o violències sexuals o de LGTBIfòbia.