Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (24.07.19)

 

Una trentena de persones s’han inscrit ja com a voluntàries per assistir els Punts Lila que es començaran a implantar en diferents esdeveniments festius que tindran lloc este estiu a Deltebre per informar, assessorar i atendre casos d’agressions sexuals o LGTBIfòbia. La crida per captar voluntariat a través de les xarxes socials ha donat els seus fruits i en poques hores s’ha assolit un número suficient de voluntaris per començar a implantar els punts lila. El primer punt lila que s’instal•larà enguany serà este dissabte coincidint amb la celebració del concert del Rock’n’Riu.

Bones notícies per a l’avifauna del delta de l’Ebre i és que tènics del Parc natural han confirmat que la capadella, o arpella comuna, ha tornat a nidificar al Delta després de 40 anys sense fer-ho. Esta espècie rapinyaire va patir una davallada de població estrepitosa a partir dels anys seixanta i enguany L’equip de seguiment de fauna del Parc Natural ha confirmat la nidificació amb èxit de dues parelles d’arpella comuna a la zona de l’Encanyissasa i Vilacoto.

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja instal•larà un pantalà flotant a la zona de l’embarcador del riu Ebre per tal de facilitar la pràctica esportiva del rem i d’altres esports nàutics. La inversió prevista és de més de 45.000 euros i la instal•lació del pantalà permetrà que el Club de Rem Delta de Sant Jaume d’Enveja puga organitzar regates i altres proves de muletes i rem olímpic a nivell nacional amb òptimes condicions.

La música torna a ser la protagonista del cicle Ebre, Música i Patrimoni que organitza el Museu Terres de l’Ebre en diferents equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre. Es faran vuit espectacles de petit format on la dansa, la videodansa, l’expressió corporal i les accions performàtiques es fusionaran amb el teatre, els llibres, la cultura popular, l’art o la memòria. Les representacions es fan en escenaris patrimonials de diferents municipis de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de reinterpretar-los.

L’Hospital Comarcal d’Amposta ha instal•lat una nova unitat de mamografia digital que substitueix la que es trobava en funcionament des de 2007 i que ha estat Donat, com en el cas anterior, per la Fundació Amancio Ortega, del mulitmilionari propietari de la cadena de roba Zara. Es tracta d’un equipament d’última generació, equiparable al de la resta de centres, amb tomosíntesi i sistema de biòpsia esterotàxica.

El Club Desportiu La Cava presentarà este divendres en un acte obert a socis i simpatitzants el programa de les festes majors de la Cava 2019. L’acte serà a les 10 de la nit a la sala d’actes del Sindicat.