Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (26/07/19)

 

Des d’este divendres i fins al pròxim diumenge s’han instal•lat al Parc del Riu de Deltebre els Happy Food Trucks, una oferta gastronòmica i d’oci que combina diferents propostes de menjar sobre rodes, amb música i un entorn únic i agradable.
Els Happy Food Trucks coincidiran demà dissabte amb el concert del Rock’n’riu que tornarà a celebrar-se a Deltebre, després d’anys sense fer-ho. El concert, que pretén posar en valor els grups de música locals, comptarà enguany amb la participació de Crator, Juno, Shunky’s i la Mangrana. El concert del Rock’n’riu serà a partir de les 9 de la nit.

Les comunitats de regants de l’Esquerra i la Dreta de l’Ebre han declarat la guerra al llapó i Reclamen a les administracions que es declare este macròfit com a plaga i que s’adopte un pla de control urgent. Segons els regants la presència de llapó s’ha convertit en el principal problema de gestió del regadiu, ja que s’adhereix al fons i a les parets de les canalitzacions obstruint preses i estacions de bombament. Els regants consideren la situació desbordant i demanen un pla de xoc amb el compromís d’actuació de totes les administracions implicades en la gestió del riu com són la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i l’Idecé.

Ahir es va presentar el nou cartipàs de la Diputació de Tarragona. Tal i com ja se sabia Lluís Soler en serà el vicepresident segon i el president del Patronat de Turisme, però, a banda de l’alcalde de Deltebre, el cartipàs de la Diputació compta amb una important representació ebrenca. Així l’alcalde d’A posta Adam Tomàs serà vicepresident tercer i el diputat delegat dels Serveis d’Assistència al Territori – SAT. L’alcalde de Paüls, Enric Adell, liderarà l’àrea de Servei d’Assistència Municipal – SAM, i el de Flix, Francesc Barbero, Ocupació i Emprenedoria. I l’alcaldessa de Vilalba dels Arcs, Teresa Mariné, serà diputada delegada d ’Aplicacions Informàtiques i d’Excel•lència Interna.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre publica este divendres un número especial del Soldó que ha arribat al número 50. L’informatiu del Parc Natural es publica dos cops a l’any i té com a objectiu difondre la tasca de conservació i gestió duta a terme pel Parc, així com les activitats que s’hi realitzen, i es publica encartat dins del setmanari l’Ebre d’este divendres 26 de juliol. En motiu del número 50, el Soldó ha pràcticament duplicat el número de pàgines, arribant a les 40, i amb una portada a doble pàgina que recull una imatge aèria del Delta del fotògraf Mariano Cebolla.

L’Ajuntament de Deltebre ha signat un acord de col•laboració amb L’Obra Social “la Caixa” que fara una aportació econòmica de 6.000€ que servirà per complementar els ajuts destinats a les famílies del municipi amb risc d’exclusió social. Esta quantitat es destinarà per a ajuts de material escolar i per a subministrar productes bàsics de neteja i higiene personal.