Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (29/07/19)

 

Les platges de la Bassa de l’Arena, el Fangar i la Marquesa de Deltebre han rebut un any més el distintiu de Platges Verges que concedix Ecologistes en Acció, un distintiu que destaca la qualitat de les platges que encara mantenen el seu valor natural inalterable.

Una cinquantena de comerços de Deltebre han penjat este mes de juliol el cartell de ‘Es traspassa per tancament’. Es tracta de la nova campanya impulsada per Fecotur, la Federació de Comerç de Deltebre que pretén conscienciar la ciutadania de la importància del comerç local i de proximitat i amb esta arriscada campanya alerta que molts comerços podrien arribar a tancar sense el suport dels consumidors.

Unió de Pagesos alerta que el gran increment de les importacions d’arròs a la Unió Europea procedent dels països del Mercosur –Uruguai, Argentina, Paraguai i Brasil- posa en perill la viabilitat dels productors catalans, en especial del delta de l’Ebre el principal productor d’arròs de Catalunya. Segons dades del sindicat, des del passat 2015 aquestes importacions s’han disparat en un 200%, passant de les prop de 55.000 tones a les 166.000 d’aquest passat 2018.

L’Idecé, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, ha reconegut que enguany és un any complicat al riu Ebre per la proliferació de macròfits. L’organisme que gestiona la navegabilittat del riu entre Ascó i Amposta, s’ha ofert a buscar solucions a la demanda feta per les comunitats de regants de la Dreta i l’Esquerra de l’Ebre que la setmana passada demanaven un pla de d’acció urgent contra el llapó que genera greus en la gestió del regadiu.