Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (30/07/19)

 

La futura plaça de les Dones de Deltebre no comptarà amb una única escultura hiperrealista, sinó amb una sèrie d’escultures de resina a escala real que simbolitzaran la força i la llum de la dona del Delta. Així ho ha avançat l’artista de Deltebre, Cristina Iglesias, que ha explicat que el procés de creació d’estes escultures, amb resina de màxima qualitat, és molt complicat de realitzar ja que cada escultura comptarà amb més de 40 capes de resina esculpida que s’haurà de pigmentar capa a capa. Iglesias assegura que actualment no hi ha cap exemple al món d’escultura pública hiperrealista en un espai exterior. És per això que l’artista, que compta amb prop de 200.000 seguidors al perfil d’Instagram de Babyclon, farà en directe tot el procés de creació de les escultures.

El riu Ebre aboca cada any 2.200 milions de microplàstics al mar Mediterrani. És la conclusió d’una investigació de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), que per primer cop s’ha centrat en analitzar la concentració d’aquests elements al delta de l’Ebre.

Deltebre acull este diumenge 4 d’agost la 6a regata de la Lliga catalana de Llagut, organitzada per l’associació esportiva Xino Xano.

Un acord històric entre l’Ajuntament d”Amposta, la Diputació de Tarragona i el Bisbat de Tortosa permetran la rehabilitació de l’església de Poble Nou del delta que du quatre anys tancada per problemes estructurals.