Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (01/08/19)

 

L’Ajuntament de Deltebre invertirà 650.000 euros fins a final d’any amb l’execució de quatre obres: el Parc Fluvial del Delta, el nou embarcador fluvial, la sala d’exposicions municipals i la plaça de les Dones que ja està en execució. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha avançat que a excepció de la plaça de les dones la resta de projectes estaran subvencionats: La diputació de Tarragona aportarà 160.000 euros per al projecte del parc fluvial, el Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre finançarà el 80% de l’embarcador fluvial i el departament de Cultura finançarà íntegrament les obres de la sala d’exposicions.

L’alcalde ha valorat també el recent nomenament com a president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, un òrgan que gestiona les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre i ha posat en valor el fet que per primera vegada este organisme tinga un president ebrenc.

El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Deltebre ha presentat un recurs de reposició a l’acord del Ple Municipal del passat 4 de juliol en el que es va aprovar les dedicacions i remuneracions dels regidors del govern municipal. ERC considera que les 8 dedicacions parcials del 95% aprovades són un frau de llei ja que estan encobrint dedicacions exclusives. Demanen que s’anul·le l’acord pres ja que diuen contravé la normativa municipal i la juriprudència existent que fixa com a límit de la jornada parcial, una dedicació del 75%.

A tot això l’alcalde de Deltebre, Lluís soler, ha acusat els republicans de fer demagògia i populisme fàcil amb el sou dels regidors. L’alcalde insistix que per fer una gestió eficient cal una dedicació plena del regidors que han de liderar les seues respectives àrees de govern i nega que hi haja frau de llei.

Fins al 21 d’agost es poden sol•licitar al departament d’agricultura els ajuts per a l’aplicació de saponines. Poden sol•licitar esta subvenció els titulars d’explortacions agràcies dedicades al cultiu de l’arròs que han complert amb les accions de lluita contra el cargol poma amb tractaments fitosanitaris a base de saponines en el període comprès entre l’1 de setembre de 2018 i el 30 d’octubre de 2018. El termini de solicitud és del 31 de juliol al 21 d’agost del 2019.