Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (02/08/19)

 

La Coral Maristes de Montserrat oferirà demà a la nit a Riumar el concert ‘Una gota d’aigua’, un espectacle que comptarà amb la participació d’una seixantena de veus amb l’acompanyament de tres músics professionals que tocaran el piano, el violoncel i la viola. L’Espectacle ha estat creat expressament per a la gent de Deltebre i amb l’aigua del Delta com a inspiració i comptarà amb la intervenció de diferents persones del municipi ja siga en un paper actiu o bé en veu en off. L’espectacle compta amb un repertori de 16 cançons de diferents estils musicals.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre organitza este diumenge 4 d’agost l’anellament de prop de 400 polls de flamenc nascuts a la Punta de la Banya, en el marc d’una campanya de monitoratge i seguiment d’abast internacional. Enguany s’han comptabilitzat 2.985 parelles nidificants a la colònia de flamencs de la Punta de la Banya, un xifra que es situa molt per sobre de la mitjana . De fet el número de parelles nidificants d’enguay és el tercer màxim històric des de l’any 1992 quan el flamenc es va implantar al Delta.

Deltebre serà la seu este diumenge de la sexta i última regata del la Lliga Catalana de Llagut. Una cinquantena de tripulacions de clubs de tot Catalunya i més de 500 remers i-remeres es donaran cita al riu Ebre per disputar esta última prova del campionat que serà decisòria per proclamar els campions de Lliga. De fet, el sènior masculí del Xino Xano té en joc este diumenge aconseguir la tercera plaça de la Lliga.

Els quatre hospital de les Terres de l’Ebre ja comparteixen programari. Es tracta del projecte Argos, nou sistema d’informació hospitalària que permet a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Santa Creu de Jesús compartir el sistema informàtic amb l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència al territori. Amb el nou sistema els professionals podran compartir la informació clínica del pacient tant hospitalària com d’atenció primària.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el director del Festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan, van reunir-se ahir amb la consellera de Cultura Mariàngela Villallonga per exposar-li el recent èxit de públic del festival Deltebre Dansa que ha arribat als 12.000 espectadors i també per presentar-li la nominació del Festival als Premis EFFE com un dels 24 millors festivals d’Europa.