Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (07/08/19)

 

Des d’este mes d’agost l’helicòpter d’emergències del SEM ja pot efectuar vols nocturns des de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per al trasllat de pacients en estat crític. Per tal que l’helicòpter puga operar durant la nit, s’ha ampliat la superfície de l’heliport i s’ha dotat amb una xarxa d’enllumenat d’abalisament. L’helicòpter reduïx el temps de trasllat a només 12 minuts fins a Tarragona i a 40 minuts com a màxim fins a Barcelona. Reduir al màxim el temps de trasllat és molt important per a les persones que pateixen patologies com ictus, infarts o politraumatismes.

El Departament d’Agricultura ha multat tres pagesos del l’hemidelta dret de l’Ebre per no comunicar a les administracions que havien trobat caragols maçana als seus cultius. Les sancions són de 3.000 euros cadascuna ja que advertir de l’existència d’exemplars d’aquesta plaga als arrossars és “obligatori” i es considera una falta molt greu no fer-ho perquè posa en risc les tasques de confinament i eradicació que s’estan duent a terme.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre disposa d’un nou itinerari adaptat a persones amb mobilitat reduïda que s’ha habilitat als Ullals de Baltasar, amb l’objectiu de facilitar la descoberta d’este espai singular que forma part del parc des del 2009. El recorregut circular de 1.800 metres transcorre pel mig d’un bosc de ribera plantat el 2013 en una àrea antigament conreada amb arrossars. Concretament, es van plantar més de 4.000 arbres d’espècies de ribera, com ara xops, oms, salzes, i àlbers.