Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (08/08/19)

 

L’Ajuntament de Deltebre ha iniciat esta setmana les obres de construcció de l’embarcador que s’ubicarà sota el pont Lo Passador i que permetrà impulsar el turisme nàutic a la població . L’embarcador durà el nom de “David Casanova Arques”, en record del jove veí del municipi que va perdre la vida en este punt en un tràgic incident durant les festes majors del 2017. El nou embarcador tindrà una llargada de 60 metres i permetrà l’amarratge d’entre 15 i 20 embarcacions.

La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres de construcció i adequació de la nova Sala d’Exposicions Municipal que s’ubicarà a l’edifici de la biblioteca Delta de l’Ebre, concretament a l’espai que ocupava antigament l’escenari del centre cívic. La sala comptarà amb dos plantes i uns 800 metres quadrats d’exposició i les obres començaran després de les festes majors.

Un operatiu de la Guàrdia Civil ha intervingut a diversos pescadors furtius més de 60 quilos de marisc i peix al delta de l’Ebre. Agents del Destacament de Protecció de la Natura DEPRONA van realitzar a finals de juliol un operatiu per interceptar pescadors furtius al delta de l’Ebre i en poques hores la policia va trobar 60 quilos de cranc blau, tellerines, orades i llobarros que es volien vendre sense cap tipus de control sanitari.

Art contemporani i paisatge es donaran la mà en una nova edició del Grand Tour, un ruta a peu de diferents artistes per diferents racons de la geografia del país i que enguany té el delta de l’Ebre com a punt de partida. La ruta començarà el 14 d’agost a l’Ampolla i proposa recórrer en dos dies una part important de l’hemidelta esquerre. Primer la línia costanera que resseguix la badia del Fangar i a l’endemà es posarà el focus a la xarxa de canals i sèquies que reguen el Delta.